Valencia is natuurlijk een geweldig leuke stad om te vertoeven, maar ook om te investeren in onroerend goed. En dat vrijwel in alle wijken in Valencia. Vanuit het buitenland is er een groeiende vraag naar woningen, zowel voor vakantieverhuur, tweede verblijf, expat verblijf, als voor studentenverblijf. De prijzen stijgen terug naar het niveau van voor de crisis, wat goed nieuws is voor de vastgoedmarkt, niet alleen in Valencia maar in heel Spanje.

Dus als je een goede investering zoekt die vrijwel zeker zal groeien, kijk dan eens naar een aantal van deze wijken in Valencia.

Ruzafa

Ruzafa is één van de hipste, coolste, meest interessante, leukste en duurste wijken in Valencia om een appartement te kopen. Na 15 jaar gentrificatie zijn de garages en werkplaatsen vervangen door boetieks, kunstgallerijen, bars en terrassen.

Iedereen in Ruzafa is blij met hoe de wijk geëvolueerd is: Er is veel te doen, de mensen zijn vriendelijk en er zijn letterlijk honderden restaurants die maaltijden uit de hele wereld serveren.

De prijzen voor accommodatie in Ruzafa zijn hoog in vergelijking met de rest van Valencia. De meeste mensen die naar de stad komen vinden snel hun weg naar Ruzafa. In de praktijk betekent dit dat de prijzen voor standaard appartementen opgeschoven zijn naar bijna € 300.000,-. Van alle wijken in Valencia heeft Ruzafa de hoogste vraag, vooral van buitenlanders.

Het strand

Het strand staat bekend als La Malvarrosa, en net achter de Malvarrosa ligt een wijk die bekend staat als de Cabanyal. Beide wijken zijn de laatste tien jaar sterk veranderd. Het toerisme is drastisch toegenomen sinds de America’s Cup en de Formule 1 evenementen, wat hogere prijzen en meer vraag betekent.

El Cabanyal Valencia area

Restaurants duiken op en de prijzen beginnen te stijgen. Als u in de buurt van het strand wilt wonen, is dit de wijk om te kopen.

Hoewel het lijkt erop dat de huizenprijzen nog niet de top hebben bereikt, is het niet goedkoop om in Cabanyal en in Malvarrosa te investeren en een budget van €250.000 lijkt de ondergrens te zijn. Er is echter nog ruimte voor de prijzen om te groeien, dus investeringen in onroerend goed lijken nog steeds interessant. Cabanyal is uitgegroeid tot een van de meest aantrekkelijke wijken in Valencia voor buitenlandse investeerders.

Nazaret

Nazaret heeft altijd een slechte reputatie gehad. Gelegen net naast de haven, is Nazaret een klein dorp dat eigenlijk deel uitmaakt van de stad Valencia. Ooit was er hier een strandje totdat de haven werd uitgebreid. Appartementen kunnen hier worden opgepikt voor €50.000 – €150.000. Ja, zeer goedkoop. Maar wat je misschien niet weet, is dat er een metroverbinding komt en de gemeente Valencia heeft €350.000 begroot voor een gloednieuw park tussen het dorp en de haven.

Voor expats zou dit over tien jaar de perfecte plek kunnen zijn, en met gemakkelijke toegang tot de haven, zou Nazaret zou een van de nieuwe populaire wijken in Valencia kunnen worden. De locatie is perfect voor werkende expats en hoewel het tijd kan kosten om de prijzen te laten stijgen, zou het een interessante investering op lange termijn kunnen zijn.

El Carmen

De oude stad van Valencia. Recht in het midden van de stad en met de kathedraal, de Centrale Markt, La Longe, Plaza Virgen, Torres de Serrano, de beroemde Calle Caballeros, etc. biedt El Carmen een hoop bezienswaardigheden.

El Carmen is een dure wijk om een appartement te kopen, het toerisme is heel sterk aanwezig in dit deel van de stad. Verdwaald raken in de labyrintische straten van de barrio is een geweldige manier om de dag door te brengen en bars en restaurants zijn nooit meer dan 50 stappen verwijderd.

De investeringen zijn hier duur en dat is altijd al zo geweest. Het hebben van een appartement in de buurt van de kathedraal of misschien met uitzicht op Plaza de La Virgen is een geweldig statussymbool, voor Valencianen, en voor buitenlanders. El Carmen is een geweldige plek om te wonen, maar als een investering zult u waarschijnlijk slechts een kleine groei zien over een lange periode.

Burjassot, en dergelijke…

Rondom Valencia liggen de “slapende dorpen”, waarvan Burjassot de meest typische is, hoewel er nog vele andere zijn (Quart de Poblet, Silla, Paterna). In het Spaans staan deze pueblos dormitorios bekend als plaatsen om thuis te slapen en niet veel anders. Overdag reizen mensen naar hun werk in Valencia en in het weekend wordt er uitgegaan in Valencia. Er is niet echt veel hoop dat Burjassot een nieuw stedelijk hipstergebied zal worden, dus het is onwaarschijnlijk dat investeringen in deze wijken u een miljonair zullen maken. Maar het is goedkoop. In Burjassot vindt u 3-4 slaapkamer appartementen met 2 badkamers voor minder dan €100.000,-.

Benimaclet

Benimaclet is een speciale wijk: Het is een dorp binnenin Valencia. Niet gek duur, maar je zult nergens goedkoop vinden. Het is een erg leuke buurt en er heerst een sfeer van samenhorigheid onder de lokale bevolking.

Dit kleine hipsterwijkje groeit en groeit snel. Veel mensen die naar Valencia komen kiezen voor Benimaclet vanwege het enorme aantal bars en restaurants. Het heeft een geweldig karakter, vol met kleine boetiekjes, kunstwinkels en cafés. Het is goed verbonden met het stadscentrum en ligt dicht bij de universiteiten.

Benimaclet is bijzonder leuk voor jongeren en studenten, en… voor investeerders. Benimaclet ondergaat momenteel de verandering die Russafa zag 10 jaar geleden, dus het is waarschijnlijk een prima investering om hier een appartement te kopen.

L’Eliana

Ten noorden en westen van de stad zijn veel urbanisaties, typische woonwijken met grote villas, tuinen, garages, zwembaden, meer typisch voor de Verenigde Staten of Groot-Brittannië dan Spanje.

Afhankelijk van de eigendom die u kiest, heeft u vrijwel zeker een zwembad en toegang tot gemeenschappelijke tennisbanen en een fitnessruimte. Voor gezinnen, oudere expats en gepensioneerden zijn dorpen als L’Eliana de perfecte plek, rustig, zonnig, veel collega expats en lokale restaurants. Maar de prijzen weerspiegelen dit wel. Voor vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar een snel rendement, zijn deze dorpen niet de ideale investering.

Contacteer Blue Key Investments

Heeft u vragen over de beste wijken in Valencia om te investeren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.