Ooit overwogen om naar Valencia te verhuizen maar je wilt de platgetreden paden vermijden? Als je de lokale bevolking vraagt naar de beste wijken, zullen ze Russafa, El Carmen of El Cabanyal antwoorden. Maar Valencia heeft zoveel meer in petto voor je. Wat zijn de beste plaatsen om in te investeren en wat hebben ze te bieden? Je leest het hier.

Monteolivete

Het nieuwe Russafa. Monteolivete beschouwen we als een no brainer als je op zoek bent naar balans tussen investering en lifestyle. Het is een volkswijk met toegankelijke prijzen die zich doorheen de jaren heeft ontwikkeld tot een stadsdeel met uitstekende levenskwaliteit.

Geschiedenis

De naam komt van een oude boerderij (ermita) gewijd aan de Maagd van Monte Olivete. Deze oude boerderij bevond zich waar nu de huidige kerk van Monteolivete staat. In 1877 werd Monteolivete onderdeel van de gemeente Valencia. De echte opkomst van de wijk kwam pas in de jaren zestig van de vorige eeuw met de bouw van de talloze appartementsgebouwen die vandaag het straatbeeld sieren.

Locatie

Monteolivete ligt net ten zuiden van Russafa en geniet daardoor van een spillover effect. Het wordt gezien als de uitbreiding van Russafa. Bovendien ligt het vlakbij het Turia Park en de Ciudad des Artes y Sciences. De wijk met zo’n 20.000 inwoners behoort tot het district Quatre Carreres.

Karakteristieken

Monteolivete ligt naast Russafa en heeft het voordeel dat het dichter bij het Turia Park en de Ciudad des Artes y Sciences ligt. Het huisvest ook een aantal mooie brede lanen, leuke traditionele winkels en uitstekende vervoersmogelijkheden. Bovendien is het aanzienlijk goedkoper (zie paragraaf Investeren). Wees ervan bewust dat ook in Monteolivete de prijzen stijgen maar (nog) niet zo snel. Je stapt lager in. Hier vind je mooie drieslaapkamer appartementen voor 160-180k of mits een renovatie voor ongeveer 130-140k.

Fallas Museum

Het Museo Fallero is waarschijnlijk het meest Valenciaanse museum. Zoals de naam al doet vermoeden garandeert het musem de bezoekers een rijk en informatief overzicht van het beroemde Las Fallas festival, dat elk jaar in maart plaatsvindt. Het Museo Fallero is het ‘rusthuis’ voor de Fallas (monumenten) die gered zijn van de verbranding. Even fascinerend is de collectie vintage posters.

Ciudad des Artes y Sciences

Ongetwijfeld het meest iconische landmark van Valencia. De collectie futuristische bolwerken aan de oostkant van het Turiapark zijn geen gestrande ruimteschepen van Fallas bezoekers uit een ander melkwegstelsel, maar een kunst-en wetenschapscentrum. Het bevat onder meer musea, een aquarium, het hoogste operagebouw van Europa en een tuin die ‘s nachts verandert in een openluchtdisco. Getekend: architect Santiago Calatrava.

Boodschappen en Shoppen

De meeste commerciële activiteit vind je in de straten Amado Granell (het vroegere General Urrutia), en Carrer de L’escultor José y Capuz. Het Centro comercial El Saler heeft een cinema, kinderanimatie en een reuzegrote Carrefour. Elke vrijdag van 10.00 tot 14.00 is er markt in Calle Finestrat.

Eten & Nightlife

In Monteolivete ga je voor een snelle hap of een vrijblijvende tapa. Om uitgebreid te tafelen steek je de Avenida Peris Y Valero over naar Russafa. Alhoewel… De bekendste plek voor een goed avondje uit in Monteolivete is La Buleria. La Bulería is een cultplek om te genieten van flamenco in Valencia. La Bulería biedt een unieke Flamenco-ervaring, even intens als onvergetelijk, begeleid door de beste mediterrane keuken, geserveerd in een prachtig restaurant. Boek uw tafel op tijd!

Transport

Op Avenida Amado Granell bouwt men momenteel een nieuw metrostation dat bediend zal worden door metrolijn 10. Lijn 10 zal Van het Estación de Nord tot Nazaret lopen (zie ook Onbekende maar interessante wijken – Deel II: Nazaret). Volgens de laatste officiële berichtgeving zal de metrolijn in werking treden vanaf 2021.

Investeren in Monteolivete

Het grootste deel van de wijk ligt qua prijs rond het middensegment. Volgens de laatste cijfers van Trovimap is de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter in Monteolivete in de maand maart 2019 € 1.694, een stijging in vergelijking met vorig jaar van bijna 14 procent. In Russafa was er een stijging van een goeie 20 procent. Russafa klokt af op € 2.611. Gemiddeld zijn de prijzen in Monteolivete 65% van die van Russafa.

De prijs per vierkante meter in Mont Oilivet is 9,82% lager dan in Valencia. Monteoilivete is de #39 duurste wijk van Valencia op een totaal van 87 wijken.
Monteolivete volgt in het zog van zijn grote broers. Nu omliggende wijken zoals Canovas en Russafa buiten het bereik liggen van starters en vele investeerders, richten die hun blik op Monteolivete. Prognoses ondersteunen dat dit de volgende wijk is waar we een exponentiële groei te zien zullen krijgen. Monteolivete is een gezonde investering.

Sluit de cirkel met Blue Key

De Blue Key-services bieden een one-stop-oplossing voor buitenlandse investeerders in Valencia.

We helpen onze klanten hun droomhuis te vinden, we helpen hen met de juridische kant van de aankoop (we zijn advocaten), we doen het property management en verhuren het pand aan expats via ons zusterbedrijf Globexs.

Wil je meer weten over Monteolivete in Valencia, of investeren in Valencia in het algemeen? Neem hier contact met ons op of stuur ons een e-mail (bluekey@globexs.com). Bezoek ook Globexs.com.

CONTACTEER ONS