Ooit overwogen om naar Valencia te verhuizen maar je wilt de platgetreden paden vermijden? Als je de lokale bevolking vraagt naar de beste wijken in Valencia, zullen ze Russafa, El Carmen of El Cabanyal antwoorden. Maar Valencia heeft zoveel meer in petto voor je. Wat zijn de beste plaatsen om in te investeren en wat hebben ze te bieden? Je leest het hier.

Nazaret

Nazaret is één van de wijken in Valencia waar verleden en toekomst samenkomen. Het is een wijk vol contrasten die eindelijk opnieuw vol goeie moed vooruitkijkt na decennia van impasse. Gelegen tussen stad en haven, is Nazaret de volgende aantrekkingspool in de vastgoedmarkt van Valencia.

Geschiedenis

In de negentiende eeuw werd Nazaret vooral bevolkt door landbouwers en vissers. Later werden ze vergezeld door vakantiegangers uit de rijke delen van de stad. In de jaren zestig en zeventig was het strand van Nazaret het beste van Valencia. Anno 2018 herinneren enkel foto’s en verhalen ons aan die mondaine tijd. Veertig jaar geleden moest het strand plaatsmaken voor de uitbreiding van de haven. Dat maakte van Nazaret een geïsoleerd hoekje in Valencia. Een typerend voorbeeld van die onderwerping is vandaag nog te zien in het straatbeeld: de muur van enkele kilometers lang die de wijk van de haven scheidt.

Toekomst

Maar de wijk krabbelt overeind. Tussen Mexico en de Verenigde Staten bouwt men een muur, tussen Nazaret en de haven breekt men de muur af. Vandaag werkt de realisatie van verschillende projecten als een katalysator voor de rehabilitatie van de wijk en haar 6000 inwoners. De werken aan metrolijn 10 zijn begonnen, een lijn die de wijk verbindt met Russafa en de rest van de stad. Het gebied ten oosten van de Nazaret, de zogenaamde zone nul, zal worden gerevitaliseerd door de bouw van het trainingscentrum van voetbalclub U.D. Levante. Eind 2018 zijn de werken begonnen aan het grote Parque de Desembocadura, dat met zijn 195.600 vierkante meter het derde grootste park in Valencia wordt na het Cabecera Park en het pas geopende Central Park.

Locatie

Nazaret is een wijk in het district Poblados Marítimos. De wijk ligt in de schaduw van de Ciudad des Artes y Sciences. Ze is gesitueerd tussen de haven en het centrum. Nazaret grenst in het noorden aan het oude kanaal van de rivier de Turia en de wijken El Grao en El Cabanyal-Canyamelar, in het oosten met de haven, in het zuiden met de rivieren Turia en Pinedo en in het westen met de treinsporen en de wijk Quatre Carreres. Het strand ligt op een kleine tien minuten fietsen. Naar het centrum van Valencia fiets je ongeveer een kwartier, grotendeels via het Turia Park, de groene long van de stad.

Sport

De buurt wordt elk jaar opnieuw gemobiliseerd in zijn zomersportweek, waarin buurt- en culturele entiteiten worden samengebracht. De sportweek van Nazaret (25 tot 30 juni in 2018) mobiliseert elke zomer de hele gemeenschap en omvat klassieke sporten zoals watersport, voetbal, basketbal en gymnastiek, evenals minder traditionele sporten zoals tha chi en yoga. Het hoogtepunt is in het weekend, wanneer honderden hardlopers uit de hele stad verzamelen voor de race. Ook in de rest van het jaar kan je altijd terecht in el Polideportivo Municipal, dat beschikt over verschillende sportvelden. Onder meer de waterpoloclub van Valencia traint en speelt haar wedstrijden in het zwembad van Nazaret.

Eten

Voor je vers vlees, lokale vis of versgebakken brood ga je naar de overdekte markt, de Mercado Municipal de Nazaret. Voor tapas zijn kan je terecht bij Nou Chaparral of El Mesó. Het familierestaurant Bar Aquilino, al actief sinds 1950, serveert de beste paella.

Festival & cultuur

Op 12 mei 2018 werd voor de 14e maal de Dag van Afrika gevierd om fondsen te werven voor het Kiziguro-project, met het doel 135 huizen te bouwen in Rwanda. Het is een dag vol culturele evenementen en georganiseerd door het muziek- en danscentrum van Nazaret en met deelname van verschillende collectieven en entiteiten, zowel van de wijk zelf als van daarbuiten. De festiviteiten de Festes de la Mare de Déu begonnen dit jaar in mei met het traditionele feest van de paella. Nazaret heeft zijn naam trouwens niet gestolen. De oude visserswijk viert in september het feest van de Heilige Christus, een traditioneel en religieus festival. En zoals overal in Valencia is ook Nazaret in maart helemaal in de ban van Las Fallas.

Investeren in Nazaret

Nazaret wordt weleens het nieuwe Cabanyal genoemd. Tot enkele jaren geleden was Cabanyal een arme wijk waar investeerders in een wijde boog omheen liepen. Vandaag zien we dat de prijzen er in de lift zitten ten gevolge van de gestegen vraag. Nazaret heeft ook die typisch pittoreske authentieke huisjes zoals in Cabanyal, maar ze zijn veel betaalbaarder.

Er staan normaal gezien altijd een zestig tot tachtig woningen te koop in Nazaret, waarvan de gemiddelde prijs schommelt tussen de 800 en 1250 Eur/m². De prijzen gaan van 469 Eur/m² tot 2.759 Eur/m². Er staat huisvesting te koop gaande van een volledig op te knappen appartementje van 25.000 Eur tot een moderne loft van 410.000 Eur. We merken ook een stijging van het aantal jonge kopers in Nazaret.

Het loont absoluut om te investeren in Nazaret, het is de laatste jaren een interessante vastgoedmarkt geworden. Nazaret biedt een uitstekende mogelijkheid om tegen lage kosten in te stappen. De gentrificatie van Nazaret is volop aan de gang. Laat deze trein niet aan je voorbijgaan en spring erop voor het te laat is.

Wil je meer weten over Nazaret, of over investeren in Valencia in het algemeen? Contacteer ons, of stuur ons een email naar (bluekey@globexs.com).