Ooit overwogen om naar Valencia te verhuizen maar je wilt de platgetreden paden vermijden? Als je de lokale bevolking vraagt naar de beste wijken, zullen ze Russafa, El Carmen of El Cabanyal antwoorden. Maar Valencia heeft zoveel meer in petto voor je. Wat zijn de beste plaatsen om in te investeren en wat hebben ze te bieden? Je leest het hier.

Campanar

Tussen de hoogbouw en de boulevards in het noordwesten van de stad ligt een verborgen parel. Één van de best bewaarde geheimen van Valencia. Tot nu.

Geschiedenis

In 1897 werd het rurale Campanar bij Valencia gevoegd. De naam Campanar is afgeleid van het Valenciaanse woord “camp”, hetgeen platteland betekend. Sinds de tweede helft van de jaren negentig heeft deze wijk een enorme stedelijke transformatie en uitbreiding ondergaan, en zo de boomgaarden en boerderijen in de omgeving verdrongen.

Lokatie

Het district Campanar, ten noordwesten van Valencia en grenzend aan de velden van de Huerta, bestaat uit vier wijken: Campanar, Les Tendetes, El Calvari en Sant Pau. Met ook nog het Parque de Cabecera en het Bioparc ten westen, en het Turia Park ten zuiden, is het omringd door groen. We focussen op de wijk Campanar, niet zozeer op het district.

Twee gezichten

Campanar is een wijk met twee gezichten. De plotse overgang van de kenmerkende hoge flatgebouwen in Nou Campanar naar de twee verdieping tellende huizen in het oude Campanar is verbazingwekkend. Dit oude Campanar herbergt een goed bewaard geheim.

Geheim

Wat niet veel mensen weten, is dat in het hart van Campanar en tussen de hoge appartementsblokken, de casco antiguo (old town) van Campanar verborgen ligt. Je verlaat de stad, wandelt deze voetgangerszone binnen en gaat vijftig jaar terug in de tijd. De stank van uitlaatgassen maakt hier plaats voor de geur van versgebakken brood. Het gelach van de spelende kinderen op de Plaza de Iglesia en de roddelende oudjes aan de lokale kruidenierswinkel overstemmen het getoeter van de auto’s.

Een bezoek aan de oude dorpskern is de beste anti-stress therapie. Een oase van rust te midden van drukke lanen en winkelcentra.

Groen

De dieren in de Bioparc Zoo grazen in een leefruimte die hun natuurlijke habitat goed nabootst. Waan je in de Afrikaanse savanne tussen de olifanten, leeuwen, giraffen en zebra’s tot je de hoek omgaat naar de Wetlands en recht de gapende muil van een hongerige krokodil inkijkt of plots oog in oog komt te staan met een stinkend nijlpaard. Zet je breedste glimlach op voor een selfie met de gorilla.

Vlakbij het Bioparc kan je bootjevaren op het meer of wandelen tussen het groen in het Cabecera Park, dat naadloos overgaat in de Tuinen van de Turia.

Boodschappen en Shoppen

Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Campanar. Hier zijn namelijk meerdere winkelcentra gevestigd. In Nuevo Centro vind je de bekende mainstream merken, maar ook wat leuke onbekendere Spaanse brands. In het centro comercial Ademuz tref je onder meer een Corte Ingles en een Hipercor aan. Je boodschappentas vul je in de gigantische Carrefour naast het Bioparc.

Bezoek Decathlon voor je nieuwe padel racket, fiets of hardloopschoenen. Hetzelfde complex herbergt ook één van de weinige bioscopen in Valencia die de nieuwste films in originele versie tonen.

Eten & Nightlife

Eten & Zwijgen! In Come & Calla eet je Valenciaanse rijstgerechten, en kan je ook terecht voor tapas en bocadillos. Restaurante El Racó de la Paella heeft een gelijkaardige kaart.
De Bierwinkel beschikt over een uitgebreide selectie Belgische bieren en serveert onder andere authentieke Duitse wurst mit sauerkraut. Als je een Spaanse voetbalwedstrijd op groot scherm wilt volgen, en je zin hebt in een Guiness of Afligem van de tap, dan is Bear Club een bezoekje waard.
De originaliteitsprijs gaat naar de enige bar op de Plaza de la iglesia de Campanar, die luistert naar de naam… Bar Campanar.

Transport

Campanar is zeer goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer vanuit het centrum van Valencia. Er is een goede bus- en metroverbinding (Campanar-La Fe en Túria). Aan de Turia vind je het centrale busstation van Valencia.

Investeren in Campanar

De prijzen in de wijk Campanar zijn iets hoger dan in omliggende gebieden, maar bevinden zich nog steeds in het middensegment. De prijs per vierkante meter (€ 1993) is in Campanar gemiddeld 5,9% hoger dan in Valencia. Campanar is daarmee de 26 duurste wijk in Valencia op een totaal van 87 wijken.

Na jaren van zware investeringen van bouwbedrijven is Campanar nu veranderd in een aantrekkelijke plek om te wonen. Er zijn veel nieuwe complexen uit de jaren negentig met gedeelde faciliteiten zoals tennisbanen, zwembaden en fitnessruimtes, waar tweeslaapkamerappartementen te vinden zijn van € 200.000 tot € 500.000.
Als je op zoek bent naar een waardevolle vastgoedinvestering in Valencia, aarzel dan niet om een kijkje t nemen in Campanar.

Sluit de cirkel met Blue Key

De Blue Key-services bieden een one-stop-oplossing voor buitenlandse investeerders in Valencia.

We helpen onze klanten hun droomhuis te vinden, we helpen hen met de juridische kant van de aankoop (we zijn advocaten), we doen het property management en verhuren het pand aan expats via ons zusterbedrijf Globexs.

Wil je meer weten over Monteolivete in Valencia, of investeren in Valencia in het algemeen? Neem hier contact met ons op of stuur ons een e-mail (bluekey@globexs.com). Bezoek ook Globexs.com.

CONTACTEER ONS