Ooit overwogen om naar Valencia te verhuizen maar je wilt de platgetreden paden vermijden? Als je de lokale bevolking vraagt naar de beste wijken, zullen ze Russafa, El Carmen of El Cabanyal antwoorden. Maar Valencia heeft zoveel meer in petto voor je. Wat zijn de beste plaatsen om in te investeren en wat hebben ze te bieden? Je leest het hier.

Nou Moles

Nou Moles is een wijk die voorheen weinig aandacht kreeg door wie een eigendom in Valencia wil kopen maar mede dankzij de nabijheid van het Turiapark en het Parque de Cabecera meer en meer aan populariteit wint. Nou Moles biedt tal van mogelijkheden voor vastgoed, en dat tegen competitieve prijzen.

Geschiedenis

Historici beweren dat de naam afkomstig is van een molen met negen molenstenen (nou moles in het Valenciaans). Zoek echter niet naar de molen, in 1929 is hij afgebrand.

De meelmolen van Nou Moles lag in de buitenwijken van de stad, waar onder andere gewassen zoals tarwe en haver werden verbouwd. Het was de grootste molen in de nabije omgeving van Valencia, die gebruik maakte van de de Favarasloot om grote hoeveelheden meel te produceren en de stad te bevoorraden.

Locatie

Nou Moles maakt deel uit van het district L’Olivereta dat ten westen van de stad ligt. Dit district bestaat verder uit SoternesTres ForquesLa Fuensanta en La Llum. Het befaamde Turiapark is de noordelijke grens van Nou Moles. De Avenida del Cid is de zuidgrens.

Nou Moles Blue Key

Karakteristieken

Nou Moles heeft voornamelijk middelhoge gebouwen uit de jaren vijftig en zestig zonder opvallende kenmerken of specifieke eigenschappen. Maar geleidelijk aan krijgt de wijk een nieuw aangezicht want momenteel worden er niet minder dan vijf nieuwe residenties opgetrokken, die de komende jaren worden opgeleverd.

Het is een over het algemeen residentiele wijk waar prijzen lager zijn dan in de meer centrale wijken van de stad, zonder dat er aan stadsgevoel wordt ingeboet. En zonder dat de stad veraf is (zie paragraaf Mobiliteit). Die combinatie maakt Nou Moles populair bij een jong publiek.

Iconische gebouwen

De lange inkomhal van het administratief centrum Nou de Octubre roept nog steeds herinneringen op aan de oude gevangenis die het imposante gebouw ooit was. Vandaag zijn het geen criminelen die de oude gevangenis bevolken, maar een tweeduizendtal ambtenaren die hun beroep uitoefenen en administratieve zaken voor de stad regelen.

Op het Nou Molesplein is De Nou Moles-krachtcentrale te vinden. Het pand is gebouwd in 1908 door de architect Vicente Rodríguez Martín.

Nou Moles square

Nou Moles Square

Het voormalige slachthuis, La Petxina Complex, op de grens tussen de wijken Petxina en Nou Moles, is omgevormd tot een sport- en cultureel centrum en beschikt over een zwembad.

De ruïne Alqueria Julia wordt La Casa de la Música en zal onder andere beschikken over een auditorium, een bibliotheek en een videotheek.

Eten & nightlife

In La Bodegueta vind je genereuze porties aan redelijke prijzen in een informele sfeer.

De vriendelijke bediening in Al Punto serveert uitstekende dagmenu’s.

’s Avonds in het weekend kan je terecht in Café Pub El Volander voor een live -concert onder het genot van een heerlijke gin en tonic of een IPA-biertje.

Tenslotte is Bar Ricardo een absolute topper met zijn zeevruchten en verse producten. Dit familierestaurant is gelegen in de aanpalende wijk La Petxina.

Plazas en parken

Ondanks de beperkte oppervlakte beschikt Nou Moles over een ruim aanbod aan open ruimte met het Parque de La Pechina Castán Tobeñas, Plaza Arturo Piera, Plaza de Nou Moles en Plaza de Roma. Opvallend is het Parque del Oeste net ten zuiden van de wijk. Het beschikt over een openbaar zwembad en zelfs over een Noord-Amerikaans F-86 Sabre  gevechtsvliegtuig. Maar ondanks de aanwezigheid van deze imposante oorlogsmachine kan dit park niet concurreren met het Turiapark, de groene long en de tuin van alle Valencianen.

Mobiliteit

Het feit dat de metrolijnen van de luchthaven naar het centrum van de stad door metrostations Nou d’Octubre en Avenida del Cid lopen, maakt deze wijk makkelijk bereikbaar. Metrolijnen 3 en 5 zijn bovendien uitstekend verbonden met het strand.

Investeren

Nou Moles blijft laaggeprijsd in vergelijking met andere wijken in Valencia. De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter in Nou Moles in de maand mei in 2019 bedraagt 1.454 €, ofwel 23,72% lager dan het gemiddelde in Valencia.

Zoals het gros van de wijken in Valencia, zijn ook hier de prijzen gestegen in vergelijking met een jaar geleden, met namelijk +8.68%. Nou Moles is de 55 duurste wijk van Valencia op een totaal van 87 wijken.

Gelegen naast het Turiapark en met gunstige gemiddelde prijzen, biedt Nou Moles uitstekende investeringsmogelijkheden. Ga ervoor!

Sluit de cirkel met Blue Key

De Blue Key-services bieden een one-stop-oplossing voor buitenlandse investeerders in Valencia.

We helpen onze klanten hun droomhuis te vinden, we helpen hen met de juridische kant van de aankoop (we zijn advocaten), we doen het property management en verhuren het pand aan expats via ons zusterbedrijf Globexs.

Wil je meer weten over Nou Moles in Valencia, of investeren in Valencia in het algemeen? Neem hier contact met ons op of stuur ons een e-mail (bluekey@globexs.com). Bezoek ook Globexs.com.

CONTACTEER ONS